Kollégium

Kisalföldi ASzC Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium bemutatása

Általános információk:

Kollégistának lenni nem könnyű, rengeteg lemondással jár. Sok ide érkező diáknak hiányzik a család, a barátok. Fontos, hogy az ÉN helyett előtérbe kell, hogy kerüljön a MI, ezáltal a közösségi lét. Sokat kell alkalmazkodni, egyrészt a szabályokhoz, másrészt egymáshoz, ami nem könnyű feladat. Ha valaki ezeket helyén tudja kezelni, akkor egy jó közösségbe csöppen.

Alapvető feladatunk, hogy lakóhelyet biztosítsunk, segítsünk a másnapra történő felkészülésben, illetve fontos nevelő szereppel bírunk, mely segít abban, hogy az életre kész, felelősségteljes diákok végezzék el az iskolát.

Napirend:

Szigorú. Tanítás után tudunk szabadidőt biztosítani a diákoknak. A lemaradt, vagy gyengébb tanulóknak 16 órától felzárkóztató foglalkozást szervezünk, 17 órától pedig mindenki számára kötelező tanulószoba kezdődik, melyről csak akkor lehet távozni, ha a tananyag felmondásra került. 9. évfolyamban ez mindenki számára kötelező az első félévben, a másodikban pedig 4-es átlagtól van lehetőség a szobában tanulni, de a kikérdezés ekkor sem marad el.

A kollégiumok képes bemutatóját az alábbi dokumentumban megtekinthetik.

Kisalföldi ASzC Pettkókolesz

 

A kollégium házirendje: Kollégiumi-házirend-2020-2021